Açıklama
Ağaç Özellikleri:
- Ağaçlar kuvvetli ve yayvan bir şekilde gelişir.
Meyve Özellikleri:
- Meyvesi orta iri, yuvarlakça ve boyunsuz.
- Alt kısmı geniş bir yapıya sahiptir.
Kabuk Özellikleri:
- Kabuk rengi açık yeşil ve kalın.
- Yeme olgunlaştığında sarımsı yeşil ve ince bir yapıya dönüşür.
Meyve Eti:
- Meyve eti krem renkte ve çok sulu.
- Tereyağı tipinde bir dokuya sahiptir.
- Tatlı, güzel aromalı ve kalitesi oldukça iyidir.
Hasat Zamanı:
- Tam çiçeklenmeden itibaren 150-160 gün süresince hasat yapılabilir.
- Ekim birinci ve ikinci haftalarda gerçekleştirilmelidir.
Tozlayıcılar:
- Akça, Abbe Fetel, Coscia tozlayıcı olarak kullanılabilir.
Periyodisite:
- Kısmi periyodisite gösterir.
- Gübreleme, sulama, budama ve meyve seyreltmesi ile periyodisitenin önüne geçilebilir.
Meyve Verimine Geçiş:
- Yabani armut çöğüründe 5-7 yaşında meyve verimine geçer.
- Bodur anaçlar üzerinde ise 3-4 yaşında meyve verimine başlar.
Kültürel Bakım:
- Gübreleme, sulama, budama ve meyve seyreltme önemlidir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.