Açıklama
Ağaç Yapısı:
- Orta kuvvette ve yarı yayvan bir yapıya sahip ağaçlar.
Meyve Özellikleri:
- Meyveler çok iri, boyunsuz ve derin çiçek çukurlarına sahiptir.
- Meyve kabuğu sarı zeminli, güneş gören yerlerde pembe-kırmızı renge dönüşür.
Meyve Eti:
- Beyaz, sert ve lezzeti sulu ve tatlıdır.
- Ekim ayının ilk haftasında hasat edilir.
Tozlayıcılar:
- Williams, Akça tozlayıcı olarak kullanılır.
Meyve İriliği:
- Zaman zaman meyve iriliği 750 gr’a kadar çıkabilir.
Muhafaza ve Tazelik:
- Soğuk hava tesislerinde Nisan-Mayıs aylarına kadar muhafaza edilse bile taze kalma özelliğiyle öne çıkar.
İhracat Potansiyeli:
- Önümüzdeki yıllarda ihracat potansiyeli yüksek bir armut çeşidi olarak görülmelidir.
Yetiştirme Koşulları:
- Sıcak bölgelerde kalitede olumsuzluklar meydana gelebilir, bu nedenle nemli bölgelerde yetiştirilmesi meyve kalitesi açısından önemlidir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.